Info

Generel orientering omkring Babysvømning 0-3 år...

Baby svømning i HGF svøm (0-3 år)

Klar til start:

Dit barn skal veje mindst 4 kilo inden start, så der er fedt nok til at holde på kropsvarmen. Navlen være lægt, så der ikke er nogen " indgangsport" for infektioner.

Vi tilbyder følgende hold:

Baby 0-1 år (30 min) Mini Plask 1-2 år (45 min) Mini Svøm 2-3 år (45 min)

Der må kun være 1 forælder med i vandet. Det behøves ikke at være den samme "voksne" hver gang. Alle baby/ børn på 0-3 år SKAL bruge engangs svømme ble el en baby badebuks fra "Imse Vimse" ( købes på nettet) Det er en god ide, at give barnet en alm badebuks ovenpå svømme bleen. Der kan dog alligevel ske uheld i vandet. Hvis det sker, skal alle straks gå op fra bassinet, som derefter renses grundigt. Efterfølgende hold kan også blive aflyst. Hvis man er så uheldig, at man på samme hold bliver berørt af aflysninger 3 gange på en sæson, giver HGF svøm en erstatnings gang.

Miniplask 1-2 år: (1 forælder med i vandet)

Formål med Miniplask:

At barnet bliver bevidst om vandets muligheder og begrænsninger. Sidde/stå på kanten eller på redskaber og hoppe ned i vandet og komme op igen. Lære at holde vejret når man dykker under vandet. At barnet lærer at gribe i kanten, i redskab eller person. At de lærer at klare sig via aquaorme. At ligge i vandet på mave og ryg med let støtte fra forældrene. At arbejde / lege med balancen i vandet, at flyde. Målet er at vandtilvænne børnene og gøre dem trygge, samtidig med, at barnet fornemmer, at der skal "arbejdes" i vandet for at holde sig oppe.

Undervisningen:

Der fokuseres på bevægelse og øvelser, som stimulerer og udfordrer barnet. Der arbejdes med elementskift, fremdrift og dyk. I 1-2 års alderen begynder børnene at være meget selvstændige, derfor fokuserer undervisningen nu meget på forskellige former for leg og sanglege for at kunne fastholde børnenes opmærksomhed. Der er focus på at udvikle børnenes færdigheder og gøre dem mere selvstændige i vandet. Alle øvelserne tager udgangspunk i barnets alder og motoriske kunnen. Der arbejdes videre med selvredning.


Klik venligst her for at læse hele beskrivelsen